Mest spelade FPS-spelen

Emil Karlsson

Generellt

Möjligheten att spela actionspel i första person har funnits ända sedan tidigt nittiotal och genrens popularitet har bara ökat genom åren. Det som från början var en exklusiv PC-genre är idag något helt annat. Företag släpper FPS-spel idag nästan på daglig basis till alla plattformar och de flesta spelen i genren erbjuder flerspelarlägen online. Klassiska serier som till exempel Doom, Call of Duty, Far Cry och Rainbow Six har fötts ur genren men en fråga kvarstår. Vilka är egentligen de mest populära FPS-spelen just nu? I den här artikeln hos repris.se väljer vi ut två spel i vilka du aldrig får problem att hitta motståndare.

Overwatch

Det finns inte många lugna stunder i detta färgglada, explosiva och utmanande spel. Du reser runt i världen, hittar dina framtida lagkamrater och tävlar i episka 6v6-matcher. Att Overwatch finns att köpa på alla spelplattformar bidrar nog till dess popularitet. Det betyder också att du inte kommer ha några problem att hitta motståndare här. Du börjar dock först med att välja en hjälte att spela som. Det finns 32 hjältar att välja från och de kommer i typerna, tank, support och damage. Oavsett vilken spelstil du har eller vilken hjälte du väljer kan du räkna med en kreativ och spännande upplevelse.

Karaktärerna lyfter såklart spelet mycket men det är de perfekt balanserade matcherna, coola arenorna och de olika spellägena som gör Overwatch till ett populärt spel. Du finner sex olika spellägen i Overwatch och samtliga fyller en viktigt funktion. De två träningslägen som finns är perfekta för nybörjare eller när du testar en ny hjälte. Du gör dina egna regler i custom och i arcade får du nya regler varje dag. Hittar jämbördiga rivaler i quick play och competetive. Du stiger såklart i graderna för varje vinst också. Overwatch erbjuder även cross play mellan pc och konsol vilket onekligen säkrar spelets popularitet.

FPS-spelen
Andra spel såsom CS:GO och Destiny ska såklart nämnas!

Call of Duty: Modern Warfare

Call of Duty demonstrerar sin dominans år efter år genom att vara det bäst säljande spelet för året. Modern Warfare är seriens sextonde kapitel och var en nystart när det släpptes 2019. Det är alltså inte det senaste spelet i serien men det är utan tvivel fortfarande det mest spelade Call of Duty spelet just nu. Call of Duty ger dig endast mindre positiva förändringar görs till hur det spelas eller kontrolleras. Det visuella får dock en rejäl uppgradering varje år och Modern Warfare var inget undantag. Det är ett otroligt vackert spel med många intensiva och roliga speltimmar online.

Spelare är aktiva och kommer vara frtsatt aktiva i många år. Detta på grund av spelets pålitliga gameplay, regelbundna support och heta strider. Spelet finns tillgängligt på alla maskiner förutom din brödrost. Det hjälper säkert faktumet en aning också. Modern Warfare från 2019 håller många som det bästa Call of Duty på många år med ett stort urval av kartor, hundratals vapen och massiva flerspelarmatcher online. Du spelar även en grym kampanj här med upp till tre kamrater vid din sida också. Det är helt klart ett bättre spel idag än för tre år sedan tack vare aktiva spelare som du.

Ett sista tips för dig som gillar fps datorspel

Spelbloggen.se erbjuder återkommande recensioner, nyheter och allmän information om dator och tv-spel. Värt att besöka helt enkelt!

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Lämna en kommentar