De 10 snyggaste fotbollsmålen genom tiderna

Emil Karlsson

Sport

Genom fotbollens historia har det gjorts oändligt många och en hel del väldigt fina mål. Att ta fram vilka fotbollsmål som är de snyggaste genom tiderna är inte enkelt. Målen som finns med i den här listan är för oss de tio snyggaste fotbollsmålen som någonsin gjorts i fotboll. Nedan i denna artikeln kommer du få läsa lite om målen och vem som gjort dem. Några av målen har stora likheter. Däremot skiljer sig andra desto mer åt.

I toppen av listan på bästa fotbollsmål genom tiderna

På första plats bland snyggaste fotbollsmålen är målet Maradona gjorde i kvartsfinalen mot England 1986. Maradona får bollen på egen planhalva. Med bollen nära sig, dribblar Maradona bort två engelsmän innan han sätter fart mot deras planhalva. Med högt tempo driver han bollen på kant och dribblar bort ytterligare två spelare innan han tar sig in i straffområdet. Där tar han sig förbi försvararen och placerar bollen i mål. Vår egen Zlatan står för andra platsen när han spelade för Ajax. Zlatan får också bollen högt upp i planen och tar sig mot motståndarnas mål. Dribblar av flertalet spelare, stor som han är håller han borta andra. Fintar och skapar utrymme att placera bollen enkelt i mål.

snyggaste fotbollsmålen
De 10 snyggaste fotbollsmålen genom tiderna enligt oss på repris.se!

Tredje plats på listan

Messi har tredjeplatsen. Målet han gör mot Getafe har stora likheter med Maradonas mål från 1986. Messi får en passning på egen planhalva och tar sig enkelt förbi två spelare. Sedan sätter han fart mot deras mål. På vägen dribblar han bort nästan halva laget. Messis skicklighet med boll, och den fart han uppnår gör honom omöjlig att stoppa. Han slingar sig förbi de sista spelarna innan han fintar bort målvakten, får bollen en bit ut på kant och lobbar in den i mål.

Nummer fyra på listan av snyggaste fotbollsmålen

Bland de snyggaste fotbollsmålen och nummer fyra på listan hittar vi återigen Zlatan. Målet mot England i träningsmatchen på Friends Arena är i en klass för sig. Joe Hart i Englands mål nickar en rensning som Zlatan fångar upp. Med en cykelspark från 40 meter, utan att bollen nuddar mark, skickar Zlatan bollen i mål. Detta fick de 50000 i publiken på Friends Arena att bryta ut i fullständig eufori. Ett mål i absoluta världsklass.

Nummer fem, sex och sju på listan – konstmål

Vidare på listan av snyggaste fotbollsmålen hittar vi nummer fem. När Bale i Real Madrid Under Champions League-finalen byttes in sent mot Isco. Redan efter några minuter på planen får Bale ett perfekt inlägg som han med en cykelspark får en perfekt träff på, och bollen går i mål. Därefter kommer Ronaldo med mål nummer sex. I likhet med Bale en cykelspark. Buffon i Juventus mål boxar ut en retur. Därpå skickas bollen tillbaka in i straffområdet. Ronaldo tar sats och får en klockren träff. Van Basten har sjunde plats med målet i EM-finalen 1988. Från en omöjlig vinkel trycker han in en volley mot Sovjetunionen efter en lobb.

Plats åtta, nio och tio på listan

Vidare som nummer åtta på listan hittar vi Pelé. En hård krossboll skickas till Pelé som plockar ned den med bröstet, fintar bort en spelare och lägger bollen enkelt i mål. Det påminner om plats nummer nio där Zinedine Zidane 2002 hanterar en krossboll från Roberto Carlos in i straffområdet. Med en vänstervolley direkt i mål från inlägget, får han fotboll att se lekande lätt ut. Liknande skicklighet lyfts med Dennis Bergkamp som med Arsenal visade hur enkelt det kan vara. När passen kommer in i boxen tar han emot den med en lätt lobb. Den går i sin tur över motståndaren och placeras enkelt in i mål vilket gör att den hamnar på plats tio.

Sammanfattning av de snyggaste fotbollsmålen

Sammanfattningsvis kan vi konstaterat att det gjorts många snygga mål under årens gång. Detta är en sammanställning av de snyggaste målen med de bästa målgörarna. Dela gärna den här artikeln med vänner och bekanta för att utse de snyggaste fotbollsmålen genom tiderna. Sedan kan alla ha olik uppfattning om vad som gör ett mål snyggt, men det kan vara en rolig grej. Med utgångspunkt här kan ni alla ta fram vilket av målen som är eran absoluta favorit.

Om du gillar fotboll..

Speltipsar.se och Bettingkung.se är två sidor som skriver regelbundet om fotboll och andra sporter, samt har ett gediget utbud av bettingsidor med svensk licens!

Snittbetyg 3.7 / 5. Antal röster: 3

Lämna en kommentar