De 10 snyggaste hockeymålen genom tiderna

Emil Karlsson

Sport

Är du intresserad av hockey? Eller kanske vill lära dig mer? Då är det här något för dig! Här nedan kommer jag att guida dig genom de tio snyggaste hockeymålen, som av många anses vara de snyggaste målen. Jag kommer att börja med visuellt snyggaste målet och den största ”snackisen” enligt media och bland experter. Håll i er för nu åker vi!

Några av de bästa hockeymål som gjorts

1. Ett av de snyggaste hockeymålen genom tiderna genomfördes av Sonny Milano år 2021. Det var en intensiv NHL match mellan Anaheim och Buffalo Sabres. Det var i början av andra perioden som Milano gjorde de så kallade ”Zorro- målet.” Detta med assist av Trevor Zegras som ledde till en stor chock bland publik och spelare. 2. På plats nummer två har vi Kenta Nilssons legendariska mål i VM mot USA 1989. Han genomförde ett mål genom en enhandsfattning. Kentas kropp går ett håll med endast en hand på själva klubban som går ett helt annat håll. Med denna taktik chockade han motståndarna till vansinne och gjorde så Tre Kronor tog hem vinsten!

snyggaste hockeymålen
Här kan du ta del av de snyggaste hockeymålen!!

Lite mer svensk hockey

3. På tredje plats kommer de ökända NHL målet gjort av Marek Malik 2005. Detta fick mycket uppmärksamhet på grund av att Malik lyckades skjuta mellan sina egna ben och träffar korgen! 4. På fjärde plats har vi ytterligare ett Zorro- mål gjort av Nils Höglander under en SHL match. 2019 spelade Nils för Färjestad mot Djurgården och satte ett av hans mest uppmärksammade mål. På grund av, bland annat detta, spelar nu Nils i NHL.

Mitten av de snyggaste hockeymålen

5. 2010 under en match mellan Kanada och USA sätter Sidney Crosby ett av de snyggaste hockeymålen enligt experter. Han gör ett så kallat ”golden goal” som leder det kanadensiska laget till vinst på hemmaplan. 6. Connor Mcdavid kommer på sjätte plats med sitt otroliga NHL mål 2021. Edmontons egna kapten gör mål utan assist och omringad av fyra spelare av motståndarlaget NewYork Rangers. Det oväntade målet förvånade alla, så även kaptenen själv.

Vidare till fler legender

7. Som nummer sju har vi Peter Forsbergs straffmål under OS-finalen 1994. Detta mål var en upprepning av Kenta Nilssons mål 1989. Med andra ord en upprepning av ett av de snyggaste hockeymålen någonsin. Denna gång blev det så uppmärksammat att man döpte den här typ av mål till ”The Forsberg.” 8. På åttonde plats har vi Michail Grabovskij som 2011 genomförde en straff som folk sent skulle glömma. Han spelade för Toronto Maple Leafs som mötte Blues. Där han snurrar ett helt varv precis innan kan skjuter in pucken i mål med sådan självsäkerhet! Detta gör så Maple Leafs vinner matchen och en hyllning av fansen ägnas till Grabovskij.

Sist men absolut inte minst

9. På nionde plats har vi nog det kaxigaste målet av dem alla. Mike Ribeiro som sätter en straff i NHL mot LA Kings 2008 genom att lura målvaken och med enhandsfattning putta in pucken i mål. Därefter åker han ut på isen med ett finger framför munnen som ett kaxigt försök i att ”tysta” publiken. 10. Sist men verkligen inte minst har vi Nikita Kucherov som 2017 spelade för Tampa Bay Lightning mot Buffalo Sabres. Han blev ansvarig för en felfri straff där han utan ansträngning skjuter pucken mellan målvaktens ben rakt in i mål. Detta blev möjligt då Nikita svänger innan han skjuter för att få målvakten i rätt läge.

Detta var de topp 10 snyggaste hockeymålen

Hoppas att de som läst fick en fin resa genom tidernas hockeymål och att gamla minnen återupplivades. Är du ej hockeyfantast än hoppas jag att du kanske lärt dig något nytt. Dela gärna denna artikel och diskutera målen med folk runt dig. Höll du med om våran lista om de snyggaste hockeymålen? Om inte vilka är då dina topp 10? Hjälp oss se till att dessa hockeylegender lever vidare i all evighet!

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Lämna en kommentar